Posiłki w naszym przedszkolu przygotowywane są zawsze ze świeżych produktów dostarczanych przez sprawdzonych dostawców
Data | ŚNIADANIE 8:30 | II ŚNIADANIE 11:30 | OBIAD 13:30 |
Poniedziałek
09.06.2025 |
Chleb zwykły, chleb wieloziarnisty, masło, owsianka na mleku, szynka wieprzowa, pomidorki cherry, sałata, ogórki kiszone, herbata czarna z cytryną
(1,7) |
Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną i zieleniną przecierana, rogalik z masłem, papryka mix kolorów
(1,7,9) |
Pieczeń rzymska, młode ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, woda
(1,3,7)
|
Wtorek 10.06.2025 |
Chleb zwykły, chleb razowy, masło, pasta z awokado, jajek z pomidorami suszonymi, ser żółty ementaler, ogórek kiszony, kiełki mix, rzodkiewka, herbata miętowa
(1,3,7) |
Zupa wielowarzywna na mięsie z ziemniakami i zieleniną, maślanka, banany
(1,7,9) |
Gulasz drobiowy z indyka, kasza wiejska jęczmienna, mini marchewki gotowane, woda
(1,7) |
Środa 11.06.2025 |
Chleb zwykły, chleb żytni, masło, pasta rybna, konfitura wiśniowa, mozzarella, sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor malinowy, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa
(1,4,7) |
Zupa brukselkowa z orkiszem, wafel ryżowy, banany
(1,7,9)
|
Spaghetti, sos bolońskim z groszkiem zielonym na mięsie mielonym drobiowo wieprzowym, woda
(1,7) |
Czwartek
12.06.2025 |
Chleb zwykły, chleb graham, masło, pasztet drobiowy, serek kozi, roszponka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, herbata malinowa
(1,7) |
Kremowa zupa pomidorowa z ryżem brązowym i zieleniną, pieczywo chrupkie, gruszki
(1,7,9) |
Waniliowy makaron z twarożkiem śmietankowym, sos brzoskwiniowy, woda (1,7)
|
Piątek
13.06.2025 |
Chleb zwykły, chleb komyśniak, masło, dżem jagodowy, serek biały ze szczypiorkiem, pomidorki, ogórek małosolny, rukola, kakao, herbata rumiankowa
(1,7) |
Zupa marchewkowa przecierana z orkiszem i zieleniną, wafel kukurydziany, marchewka
(1,7) |
Kurczak w sosie potrawkowym, ryż jaśminowy, sałata lodowa, woda
(1,7) |
DODATKOWY POSIŁEK – w ramach PODWIECZORKU każdego dnia dostępne są: PIECZYWO (rotacyjnie różne rodzaje: tradycyjne, chrupkie, maca), OWOCE I WARZYWA SEZONOWE, WODA.
Dyrekcja zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
Lista alergenów:
1. gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzechy ziemne, 6. soja, 7. laktoza, 8. orzechy, 9. seler,
10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg, 13. łubin
14. mięczaki