JADŁOSPIS

Posiłki w naszym przedszkolu przygotowywane są zawsze ze świeżych produktów dostarczanych przez sprawdzonych dostawców

Data ŚNIADANIE 8:30 II ŚNIADANIE 11:30 OBIAD 13:30
Poniedziałek

08.09.2025

Chleb zwykły, chleb wieloziarnisty, masło, gryczanka z mlekiem, pasztet drobiowy pieczony, twarożek z łososiem, pomidorki śliwkowe, sałata lodowa, ogórki kiszone, herbata czarna z cytryną

(1,7)

Krem wielowarzywny z komosą ryżową i natką, chałka z masłem, arbuz

(1,7,9)

Kluski francuskie z kiełbaską, kapusta kiszona gotowana,woda

(1,3,7)

 

 

 

Wtorek

09.09.2025

Chleb zwykły, chleb razowy, masło, pasta z ciecierzycy, jajek i awokado ze szczypiorkiem, serek biały naturalny, pomidory malinowe, ogórek zielony, kiełki, herbata rooibos

(1,3,7)

Zupa budyniowa, wafel kukurydziany pełnoziarnisty, orzechy włoskie, marchewka

(1,7)

 Pieczeń z indyka duszona w sosie wł., kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, marchewki i ogórka z zieleniną i dodatkiem oliwy z oliwek

( 1,7)

 

Środa

10.09.2025

Chleb zwykły, chleb żytni, masło, pasta z wędlin mieszanych, serek twarogowy z ziołami, pomidory malinowe, ogórek małosolny, rukola, kawa zbożowa z mlekiem, herbata żurawinowa

(1,3,7)

Rosół drobiowy z makaronem i zieleniną, pieczywo błonnikowe, jabłka

(1,7,9)

Pieczeń rzymska, ziemniaki z koperkiem, młoda mini marchewka,  woda

(1,7)

Czwartek

11.09.2025

Chleb zwykły, chleb graham, masło, mozzarella mini, liście świeżej bazylii, pomidorki cherry, papryka, ogórek zielony, herbata rumiankowa

(1,7)

Zupa brukselkowa kremowa z orkiszem i zieleniną, granola zbożowo-owocowa, jogurt naturalny, morele

(1,7)

Potrawka z kurczaka w białym sosie, ryż jaśminowy, groszek z marchewką,

(1,7)

Piątek

12.09.2025

Chleb zwykły, chleb komyśniak, masło, pasta rybna z sardynek, ser żółty gouda, dżem truskawkowy, ogórek małosolny, papryka czerwona, roszponka, kakao na mleku, herbata z kopru włoskiego

(1,4,7)

Krupnik na mięsie z ziemniakami i natką, bułka wieloziarnista, śliwki

(1,7,9)

 

Makaron rurki z twarożkiem waniliowym, kalarepki i marchewki, woda

(1,3,7)

DODATKOWY POSIŁEK – w ramach PODWIECZORKU każdego dnia dostępne są: PIECZYWO (rotacyjnie różne rodzaje: tradycyjne, chrupkie, maca), OWOCE I WARZYWA SEZONOWE, WODA.

 

Dyrekcja zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

Lista alergenów:

1. gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzechy ziemne, 6. soja, 7. laktoza, 8. orzechy, 9. seler,

10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg, 13. łubin

14. mięczaki